Ölü şekilleri 👽


Çorum’un Laçin ilçesi, Kırkdilim Köyü sınırları içerisinde yer alan Kapılıkaya Anıtsal Kaya Mezarı, tarihi bir gizemi koruyor.


Çorum-Osmancık karayolunun Kırkdilim mevkiinde yolun sağında, derin vadilerin oluşturduğu engebeli bir arazi üzerinde yer alan Kapılıkaya Anıtsal Kaya Mezarı, konumu ve ilginç yapısı ile görenleri hayrete düşürüyor.

Alien şekilli oyma mezar
Kapılı kaya mezarı


Hellenistik Döneme tarihlenen ve Komutan İkezios’a ait olduğu bildiren anıtsal mezarın kapı şeklinde olması ve kaya üzerine oyularak inşaa edilmesi nedeniyle ‘Kapılıkaya’ adıyla bilindiğini dile getiren araştırmacılar, mezarın pek çok efsaneye de konu olduğuna dikkat çekiyorlar.


Kapılıkaya’nın tarihi fiziksel özelliklerini anlatan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, açıklamalarında şu bilgilere yer verdiler:


“Kapılıkaya Anıtsal Kaya Mezarı, Çorum’un yaklaşık 27 kilometre kuzeyinde, Kırkdilim mevkiinde oldukça sarp, kayalık ve akarsu tarafından yarılmış derin vadilerin oluşturduğu engebeli arazi üzerinde, kuzeye doğru uzanan bir kaya blokunun burun kısmının kuzey-batı köşesinde yer almaktadır.
Komutan İkezios’a ait Hellenistik dönem kaya mezarı olup, M.Ö. II. yüzyıla tarihlenmektedir.
Çay seviyesinden 65 metre yükseklikteki kaya mezarının yamuk biçimli bir podyum zemini vardır. Bu podyumdan 8 basamaklı merdivenle ikinci platforma, oradan da 12 basamaklı merdivenle mezar önündeki podyuma geçilmektedir.
Mezar odasının kapısı üzerinde ‘İkezio’yazısı okunmaktadır.
Mezar odası kare planlı olup girişin sağ ve solunda niş şeklinde oyulmuş ölü şekilleri vardır.”


Oyulmuş ”ölü şekilleri” bildiğimiz ”Alien” yani Uzaylı görünümünde şekiller…
👽

A.Emine Altındal

Ölü şekilleri 👽” için 5 yorum

  1. Sen tut binlerce yıl yeraltında köstebekler fareleri gibi yaşa,ordan hem dünyanın altını oy hem dünyanın ustunu inşa et,hem uzayı izle ve gunduzleri yerin altında sapkın sapkın ayinler yap ha bu arada da hem kendi halkını uydurdugun masallarla uyut tanrıçaları tanrıları myhtleri ve içindeki kralları kraliçeleri yarat binlerce yıl medeniyetler dinler felsefe edebiyat matametik mimari tıp bilimlerini kısaca insanlığın hayatına yön verirken içki lerle uyuşturucularla tabiki zeka ile binlerce yıl inceledigin uzaydaki yıldızlara kendin yarattığın tanrı tanrıça ve masal kahramanlarının sistematik bir şekilde ismini ver bu da olmadı bilgi güç para başka insanların eline geçmesin diye enses ilişkileri mesrulasdir bu da yetmedi krallıkları özel felsefe okulu diye bilinen okullarda inisasyon ederek bazen de toplu tecavüzle bak sen şimdi kral kraliçe olacan ama önce git su dudmsnlarimizi oldur ,,.ceza odul sisteminin referansı sen ol güneşin isinlarinin hızını hesap et ona göre bu dünyevi kralları kullan paralarina el koy bir farenin çemberde döndüğü gibi döndür döndür dur insanları ,,, bu da olmadı birde onları hikayeden olumsuzlesdir devesa mm hesaplanmış hem karadan hem güneş ışınlarından birde anıt mezarlar yaptır,,, bu da yetmedi şifreler kodlar köy ki senden sonra gelenler gücünden ve aklından korksun itaat etsin,, sonra hz Muhammed denilen bir adam çıksın düzenini bozan bu adamı seytanlasdir,. O da yetmedi atillayi zehirle o da yetmedi fatihi zehirle Osmanlıyı yok et, baktin olmuyor sonra sahte çakma musluman ol ki onları yok edesin,. Bu da yetmedi bakın ey millet biz uzaydan geldik ona göre ha! Ayağınızı denk alın herşey biz o da biziz de,, binlerce sene yeraltında kalan bu akıl ne yapsın tabiki uzaydan geldik diyecek,. Cunku ulaşılmaz cozulmezdir uzay,,, nur suresinin 35 ayeti bu yazınıza en iyi cevap diyelim ,. ,,. Allah Turkun devletini kıyamete kadar yaşatsın amin,,, onlar çok şeyi var edebildiler fakat adaleti asla!!

    Beğen

  2. Turkiyemizin en büyük sorunlarının biride arkeologlar dur,,,cikip bu corumdaki krallığın antik Kelt (indo european ) olduklarını akademisi dünyasına bilimsel olarak açıklamadan neden korkarlar anlamış değilim,,, nereden nereye niçin geldi bu adamlar ve sonraları nereye gittiler? Buharlaşıp uzayami gittiler? Yoksa sistematik bir şekilde dil değiştirip edebiyat felsefe değiştirip birde Hristiyanlığı zorla klicla kurgulayip tekrar yeraltina inip ordan nekadar gizli güçlü orgut varsa onlarimi yönetip dünya siyasetine ve sosyolojileri coğrafya olarak tasarladılar? 21,22 ,taaa 30 yy kadar olan planlari yapmaya devam eden bu adamlar ve bileşimleri kimdir nedir ? adamların 12 bin yıllık tarihine ve son 3000 yıllık yapilanmalarina bakınca bilmeyen günde 200 kelime ile konuşan dusunen algılayan halk ne der? Yav he he vayy adamlar uzayliymis duydunmu kardeş der ve inanır,,birde bunların zekilerini kafa avcilari gibi avlayan satılmış bu gavur aklının içimizdekileri var 1500 yabancı dil kapasiteleri ile fiziği tıp bikimlerini ve kuantum fiziğini anlatmaya calisan çakallar gruhu ,,,arkadaşlar inanmayın taşlarda kayalarda yazanlara uzaydan gelmişler yok nibyrudan yok venusden marsdan,,, adamların doğduğu yer Afganistan Pakistan Hindistan üçgeninde bir yer eski çağlarda oralardan nehir yataklarına gelen bu Keltler,taaa Galler İskoçya İrlanda İskandinavya lara kadar yayılmış çok orgutlu zeki uzayı ve yeryüzünü doğayı didik didik incelemiş bir kavimdir keltler,,,Urfa göbekli tepe çorum hititleri frigyalilarin tamamı yönetici kadroları keltlerdir,,,tabiki köleleri her zaman vardır,, mısır firavun hanedanliklarida bu dağılmış kelt kralliklarinin güçlü öne çıkanlarindandir,,. Korkmaya gerek yok,, zaten turkiyede onlarca kralliklari vardır doğru araştırılıp yazan yok denecek kadar malasef az,,, bu tüm dünyada böyle,,söyleyen akademisyen ne hikmetse hep evinde ya intihar eder yada trafik kazası geçirip ölür ,,, ornegin kıymetli akademisyen “Dorothy milne murdock,,, kadın isa yaşamış bir adamdir diye yazdı ve birde musanin eski ahit vs çok sert eleştiriyordu ne oldu! İnsanın doğum gününde hasta olup oluverdi,,, Aytunc Hocamizda anlat anlat o da sukiasta kurban gitti,, Erdal bakırın ruhumda sızı parçası benim derdim,,, kim ne zaman anlatacak bu adamlari aziz ve asıl Turk milletine devletine ,,, ? Mutlaka vardır haberide devletimizin,,, tüm kamu çalışanları ve diplomatlarimizin bu aklı iyi tanıması elzemdir devamlılık güçlü Turkiyemizi kıyamete kadar yaşatmak istiyorsak,,, yoksa şizofren gibi insanlarla nasıl olurda su masum millet aydınlanır,,, adamların şakası yok eyvallah Allah şahit bizimde sakamiz yok,,, Turkiye bu adamlarla 9 duvelde an itibari ile savaşmaktadır,,, Allah devletimize milletimize zeval vermesin,,, Amin,, saygılarimla,,

    Beğen

  3. Dorothy Milne murdock isa yaşamamış bir figurdur der,,düzeltelim,,, pardon,,, bu akademisyen yazarın kitaplarida vardır cok kötü itibarsizlasdirilip yok edilmiştir,, bu aydınlar ve siyasiler gibi neler neler kimler böyle ortadan kaldırılmıştır,,

    Beğen

  4. Birde sayılar bilimi numorolije dikkat edin arkadaşlar 12,14,7,33, bunların kutsal ezoterik sayılardır,,devamida vardır bilen yazsın buyrun,,, semboller ise başta kara karga kutsaldır,gunes,herseyi goren göz,ciftbasli kartal kuru kafa kemikler, ve isteyenler baksın turkiyedeki avm lerin isim ve logolarında,,herşey onlara göre kendi inançlarına göre şifrelenir kodlanır sembollerle ifade edilir ve heykelesdirilir,,halk dilinde putlasdirilir,,, biraz farkındalık yeter görmek anlamak için,,, biz daha bunu bile anlatamadik millete,,,. Sonra bu adamlar dünyanın parasına gücüne sahip tüm medya ellerindedir,,, manipülasyon? Bebek oyuncağı adamlar için istediği satılmış köle zombileri masum halkin ustune kuduz köpekler gibi salarlar,,, adamlar karşında binlerce yıllık brikimle varmı var!soru senin refaranslarin nerde dedinmi vay sen derine dalmış bu dünyadan değilsin diyorlar,,, akıl iman dengesi ile dünyevi küçük hedefleri bırakıp Turk toplumunun milletin tarihsel ve sosyolojik yuruyusunu derinden önce kendi milletimize anlatacak özgün bir akla ihtiyacımız var,,, 200 değil 20000 üniversite bu şekilde acsak olmaz,,. Bir insan bir kağıt parçasından çok çok kıymetli ruhu olan bir varlıktır,,, ikide birde adamlari suçlamak bizi bir yerlere gotururmu? Goturur. Yeterli mi yetersiz ,,, ozumuze dönüp tarihsel gerçek değerlerimize sahip çıkıp kuresel olcekde Turk tarih fve Turk İslam felsefeciler yetisdirmemiz gerek,,, dünya tarihi Turk İslam tarihi olmadan tek başına asla ve asla yazılamaz aziz kardeşim,, Bu ekonomi ölçekli görünen savaşlar bir bakıma medeniyetler çekim merkezi olma savaşıdır,,basarabilirmiyiz? Ben kalbimden değil ruhumun derinliklerinde inanıyorum,, Adalet devletin dinidir derler,,, önce tüm tarihi karanlık cinayetlere kurban giden Turk aydın siyaset asker ve vatandaşların hepsini gün ışığına çıkaracağız,, sonra durdurulmuş medeniyetimizi tekrar kendimize özgü ruhumuzla küllerinden dogmamizdir ana mesele,,, Yolumuz zormu? Hemde çok… Ama imkansız sadece bir kelimedir,, basaracagiz hep beraber Allahin izni ile yer gök ayyıldız olacak içeride birlik beraberligimize gerçek anlamda sahip çıkarak,,, ben inanıyorum lütfen sizlerden inanın arkadaşlar,,, Turkiye toprakları dünyanın en kıymetli topraklarının önde gelenlerindendir ,,. Bu topraklarda biz Turkler kendi hikayemizi ve tarihimizi yazmaya devam edecegiz,, supheniz olmasin,,Allaha emanet olun,,

    Beğen

    1. KARAPENCE aciklamalar dikkatimi cekti size nasil ulabilirim bu konularda biraz yol almam lazım 🙂
      destek almak istiyorum

      Beğen

Yorum bırakın